11:36 Харчування під час вагітності | ||||||||||||||||||||||||||||
Ви ж розумієте, що правильне харчування під час вагітності - основа для збереження Вашого здоров'я та повноцінного розвитку плоду. І, щоб їжа під час вагітності приносила радість Вам обом, потрібно дотримуватися деяких правил в режимі харчування і складанні раціону. 1. Якщо до вагітності Ви адекватно харчувалися, то не потрібно порушувати свої харчові стереотипи. Потрібно тільки збільшити частоту прийому їжі до 5-6 разів на день і зменшити обсяги порцій. Перевагу віддавати блюдам, приготованим на пару. Ніякого вегетаріанства, сироїдіння або інших екзотичних варіантів харчування. 2. Що потрібно виключити: всі види алкоголю; продукти, що містять барвники (газовані напої, копченості, жувальні гумки і цукерки); гострі соуси, прянощі, оцет; міцні чорний чай і каву; сало, жирні сорти м'яса, риби; смажені блюда в другій половині вагітності. 3. З початком вагітності виникають запори. Вагітним не рекомендується використовувати будь-які проносні. Кишечник «сам повинен справлятися» зі своєю роботою. Є кілька шляхів, щоб йому «допомогти». Це збільшення фізичної активності за відсутності протипоказань і корекція харчування з додаванням продуктів, стимулюючих функцію товстого кишечника (чорнослив, буряк, банани, рослинне масло, свіжовичавлені соки), продуктів, що збільшують масу калу (висівки, свіжі і варені овочі), кисломолочних продуктів (кефір, мацоні, кисле молоко). 4. Дуже важливе місце в їжі при вагітності займають рідина і сіль. Уже в перші тижні вагітності споживання солі не більше 5 г на добу. До 20 тижнів вагітності необхідно випивати 2-2,5 л рідини на добу, після 20 тижнів - до 1,5 л з урахуванням перших блюд, овочів і фруктів. 5. Тепер звернемося до вашого початкової ваги. Саме ця вага буде відправною точкою для відстеження його динаміки протягом всієї вагітності. Здорова жінка за вагітність додає 9-12 кг: 10% (1-1,5 кг) в 1-м, 30% (3-4 кг) в II-м і 60% (6-8 кг) в III триместрі. Загальна прибавка у вазі залежить від числа вагітностей і типу статури. Відразу відзначимо, що рекомендована швидкість прибавки маси тіла становить близько 300 г в тиждень в другому триместрі і близько 400-450 г на тиждень в третьому триместрі. 6. Така увага до споживання рідини, збільшенню маси тіла пов'язано з можливою появою набряків вагітних, які є першими симптомами розвивається гестозу. Для запобігання набряків, доцільно після 20-го тижня проводити розвантажувальні дні: яблучний, сирний, молочний, овочевий соки, з очікуваним зниженням ваги на 600-700 г. 7. Не можна забувати про вітаміни, значення яких дуже важливе для нормального розвитку плода і збереження вашого здоров'я. Краще використовувати спеціально розроблений для вагітних вітамінно-мінеральний комплекс Вітрум Пренатал Форте. Якщо дотримуватися всіх цих нехитрих правил, то, як їжа на ранніх термінах, так і меню на останньому місяці вагітності будуть Вам завжди до смаку і приносити тільки радість і користь. Возможно Вас заинтересует:
| ||||||||||||||||||||||||||||
|
Всього коментариев: 0 | |
Все про обувь [19] |
Все про одежду [19] |
Мода и стиль [37] |
Красота и здоровье [54] |
Готовимся к родам [17] |
Народные средства [24] |
Кулинария [32] |
Полезные советы [30] |
реклама